Budva posle sezone – Grad koji živi cele godine Previous item Riblji specijaliteti ... Next item Apartmani za porodicu ...

Budva posle sezone – Grad koji živi cele godine

Budva posle sezone je prepuna dešavanja.

Prelepi stari grad godinama spada u najsveobuhvatnije i najpopularnije letovalište u Crnoj Gori. Bogata istorija, mnoštvo priča iz davnih vremena i atrakcija čine da je Budva posle sezone zanimljiva turistička destinacija. Dok još interesantnija sadašnjost ispunjena neverovatnim noćnim životom garantuje ne samo nezaboravno letovanje, već i svaku posetu van sezone.

Zato se opravdano kaže da je Budva grad koji živi 7 dana u nedelji, tokom cele godine. Te ne čudi što je proglašena metropolom crnogorskog turizma.

Iako je letovanje za mnoge završeno, Budva posle sezone je savršena za mini odmor, a savete kako da iskoristite ovaj kratki predah daju vam apartmani na crnogorskom primorju, Sofija.

Budva posle sezone zove da prošetate Starim gradom

Svakako su plaže Crne Gore najbitniji detalj na odmoru, ali ništa manje zanimljiv nije ni Stari grad. Zapravo, on je glavna atrakcija Budve.

Sigurni smo da ne postoji turista koji je posetio crnogorsko primorje, a da nije prošetao ovim gradom. Međutim, njegovu pravu lepotu otkrićete kada prođe sezona i kada nestanu gužve sa ulica.

Već pri prolazu kroz zidine tvrđave, čeka vas srednjovekovni grad u svom prvobitnom obliku. Uske ulice, mali trgovi i kamene stepenice zovu vas da istražite svaki kutak.

Šetnju započnite od gradskih bedama. Srednjevekovnim zidine, sagrađene u 9. veku, duge su oko 1 km. Sa njih se pruža najlepši pogled kako na more i okolne plaže tako i na Stari grad.

Budva posle sezone

Nakon panoramskog uživanja, neka vaše prvo stajalište za odmor bude bazar. Nalazi se u malom dvorištu, pored zgrade Arheološkog muzeja. Ovde ćete pronaći divne antikvitete i neobične starinske predmete koji su savršeni poklon dragim osobama.

Naravno, upoznavanje Starog grada ne može se zamisliti bez obilaska Arheološkog muzeja Budve. Na 4 sprata smešteno je kulturno nasleđe od perioda antike pa sve do današnjih dana. Počev od kamenih ploča i urni na prizemlju, preko predmeta iz domaćinstva, pa do etnografskih eksponata na poslednjem spratu.

Budva posle sezone – kupanje tokom čitave godine

Iako je kupanje u moru namenjeno samo za letnje mesece, Budva posle sezone nudi hedonistički spa tretman. Naime, pod samim nebeskim svodom u Sky View kuli, na 15. spratu hotela Tre Canne nalazi se wellness centar.

Pored korišćenja bazena na raspolaganju su vam i sauna i različite masaže. Relax sadržaj ne samo da će opustiti već vam pružiti i dodatnu energiju za svakodnevne aktivnosti.

Budva posle sezone – provod koji traje

Gotovo da nema mesta na svetu koji u odnosu na svoju veličinu ima toliku koncentraciju restorana, barova, kafića, diskoteka. I dok pojedini otvoreni klubovi rade samo tokom leta, drugi garantuju dobar provod tokom čitave godine. Bez obzira kakvu muziku slušate i koliko godina imate Budva posle sezone pruža neograničene mogućnosti za svačiji ukus.

Budva posle sezone

Moderni enterijeri, najkvalitetnija pića, poznate zevzde i ljubazno osoblje pravi su opis za provod u Budvi, a da je u pitanju svetski nivo govori i podatak sajta Topdreamer koji je Budvu svrstao među 10 najboljih mesta za noćni život.

Ukoliko se odlučite da posetite Budvu nakon sezone, neka vaš izbor budu luksuzni Sofija apartmani.

 

Deljenje

Add Comment

Скочи на траку са алаткама